Vacature tentcommissie

Stichting Dorpszeskamp Mierlo organiseert eens per twee jaar de Mierlose Dorpszeskamp. In de afgelopen jaren is de zeskamp uitgegroeid tot een sportief feestweekend met het karakter van een festival. Naast de traditionele Dorpszeskamp op zondag staan livemuziek op zaterdag en het themafestival ‘Live in de Wei’ op vrijdag centraal.

Bestuur
De organisatie bestaat uit een centraal bestuur en twee werkgroepen (commissies) met ieder een specifiek takengebied.

Veldcommissie
Werkgroep ‘Veld’ is verantwoordelijk voor de organisatie van de zeskamp. Denk hierbij aan het regelen van de spellen, de inrichting en realisatie van het speelveld en alle activiteiten rondom de zeskamp zoals communicatie richting de teams, spelplanning, prijsuitreiking, etc.

Tentcommissie
De werkgroep ‘Tent’ is verantwoordelijk voor de omlijsting van het gehele weekend. Zij zijn o.a. verantwoordelijk voor de aankleding, eten en drinken, de tent en inrichting, diverse units voor kantoor/kassa/toilet, podium, licht en geluid, de programmering van bands, dj’s etc.

Vacature tentcommissie Dorpszeskamp Mierlo:
Wij zijn op zoek naar enthousiaste versterking van de tentcommissie. Ervaring is een pre, maar geen vereiste.

Als commissielid van de werkgroep ‘Tent’ ben je onderdeel van een hecht team. We werken samen om onze doelstelling -een geslaagd weekend die qua sfeer en entertainment het voorgaande jaar overtreft- te realiseren.

Voorafgaand aan het evenement komen we geregeld (eerst eens per maand, daarna eens per twee weken) bijeen. Hiermee beginnen we ruim een jaar voor aanvang. In de startfase verdelen we de taakgebieden. Hierbij houden we rekening met persoonlijke interesses en specialismen. In deze fase is het belangrijk dat je het leuk vindt om te organiseren en niet bang bent om sponsoren of leveranciers te benaderen, een goede prijs uit te onderhandelen en duidelijke afspraken te maken. We ontwikkelen een projectplanning waarin alle onderdelen worden opgenomen. Van PR tot een gedetailleerd blokkenschema van de opbouw, draaidagen en het afbreken van het evenement.

Drie dagen voorafgaand aan het evenement zijn we allemaal betrokken bij de opbouw. We plaatsen de tent, bar en bouwen het sfeerplein. We ondersteunen bij de opbouw van het podium en wijzen de leveranciers naar de afgesproken plaatsen.

Tijdens het evenement zijn we eindverantwoordelijk voor de gehele operatie, maar de uitvoerende taken worden zo veel mogelijk belegd bij vrijwilligers en -waar nodig- professionals. Denk bijvoorbeeld aan een vrijwillige barploeg en professionele licht-geluid en securitypersoneel.

Na afloop van het evenement ruimen we gezamenlijk op en breken we samen alles weer af. Dit doen we in één dag.

Na afloop evalueren we gezamenlijk en sluiten we af met een gezellige barbecue.

Interesse? Reageer via secretariaat@zeskampmierlo.nl